Kyllästyttääkö puheterapiaan jonottaminen?

Etäpuheterapia on etäyhteydellä toteutettua puheterapiakuntoutusta, joka on rinnastettavissa vastaanottopalveluihin. Ota yhteyttä ja kerro puheterapian tarpeenne. Voimme yhdessä miettiä, soveltuuko etäpuheterapia juuri teille.

Etäpuheterapiaan voi tulla itsemaksavana tai kunnan järjestämänä palveluna maksusitoumuksella. Ota yhteyttä, niin selvittelemme kunnastasi, voidaanko puheterapiakuntoutus aloittaa aiemmin etäyhteydellä jonottamisen sijaan.
 
Etäpuheterapiaa varten tarvitsette tietokoneen, internetyhteyden sekä avoimen mielen etäkuntoutusta kohtaan. Etäpuheterapia voidaan toteuttaa asiakkaan kotiin, päiväkotiin, kouluun tai työpaikalle joustavasti. Etäpuheterapiassa asiakkaalla on oltava tukihenkilö, joka tarvittaessa avustaa asiakasta harjoitteluissa ja tietotekniikassa. Pienten lapsiasiakkaiden kanssa tukihenkilö on usein vanhempi, joka tekee harjoittelut lapsen kanssa puheterapeutin ohjauksessa. Isommat (3-4v alkaen) lapset voivat myös työskennellä suoraan puheterapeutin kanssa. Etäyhteydellä puheterapeutti antaa myös kotiharjoitusohjeita ja opastaa niiden toteuttamisesta terapiakertojen välillä.

”Etäkuntoutuksessa vanhempi on itse paljon enemmän ajan tasalla siitä mitä lapsi jo osaa ja mitä ei. Kun itse tekee “tehtäviä” ja  harjoitteita lapsen kanssa säännöllisesti, on siitä paljon hyötyä”

Kokemukset etäpuheterapiasta ovat olleet hyviä ja kuntoutuksen tavoitteita on saavutettu. Usein tukihenkilöitä aluksi jännittää, omaavatko he tarpeeksi hyvät tietotekniset taidot? Me opastamme tietotekniikan kanssa ja meillä on ongelmatilanteissa käytössä myös ulkopuolinen IT-tuki.

Ennen etäterapian alkamista vanhemman ajatuksia:
”Jännittää vähän. Perusasiat on hallussa, mutta ongelmatilanteiden sattuessa olen aika kädetön. Sinänsä kyllä olen aika luottavainen, että homma toimii."
Etäterapian jälkeen vanhemman ajatuksia:
”Etäterapiassa oli hauskaa. Lapsen arjesta sai kertoa viikottain. Vanhemmalle tuli lähempi suhde terapeuttiin. Etäterapia oli helppoa kun ei tarvinnut kuskata lasta minnekkään terapiaan”

Ota yhteyttä meihinTutustu etäpuheterapiaan tarkemmin

Etäpuheterapia tuo uusia mahdollisuuksia

Etäpuheterapia tuo uusia mahdollisuuksia

Etäpuheterapia tuo uudenlaisen tavan toteuttaa perinteistä kasvokkain tapahtuvaa puheterapiaa.

Ota yhteyttä

Sanapolku Oy tarjoaa monipuolista puheterapiaa.

Lue lisää Etänä Lähelle- erityislapsen arki kuntouttavaksi – tutkimuksestamme Kelan julkaisusta ”Kokemuksia etäkuntoutuksesta”.

Kokemuksia etäkuntoutuksesta

Lisätietoja

Sanapolku Oy
044 705 1961
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Anu Martikainen, puheterapeutti, työnohjaaja
050 379 2314
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Etäpuheterapia soveltuu kaikenikäisille vauvasta vaariin.

Etäpuheterapiassa voidaan kuntouttaa mm. erilaisia kommunikointiin, puheen ja kielen kehitykseen sekä syömiseen liittyviä asioita.

Etäpuheterapian onnistumiseen tarvitaan oma tietokone, internetyhteys sekä avoin mieli etäkuntoutusta kohtaan. Etäyhteydellä toimiminen ei vaadi tietoteknisesti erityisiä taitoja.